Jeg forstår ikke, hvad du siger...


Af: Vibeke Morsing | 15. oktober 2019


Indtaling af eksotisk sprog i studiet

Jeg forstår ikke, hvad du siger...

Det er faktisk realiteten for en række indtalinger, som vi laver i studiet. Selvom vi forstår dansk, svensk, norsk, tysk og engelsk - så kan vi ikke ligefrem bryste os af, at det samme er tilfældet for finsk, russisk, kinesisk, arabisk, vietnamesisk, hebraisk og alverdens andre eksotiske sprog.

Så hvordan kan det være, at vi faktisk alligevel kan redigere og tilpasse indtalinger af sprog, som vi slet ikke forstår?

Det er ikke altid lige nemt, det må vi så også erkende, men det lykkedes. Og måske på en anden måde, end du lige regner med.

Måske tænker du, at vi jo sagtens kan følge med i manuskriptet som er printet til lejligheden? - Hmmm, ikke altid, for et manus på f.eks. arabisk eller vietnamesisk har en tegnsætning som er meget ulig det, vi oftest ser.

Måske ser du for dig, at vi altid har en tolk med til indtalingen som råber vagt i gevær, hvis der er en forkert udtale. Ja, det har vi også en gang imellem - men det er langt fra tilfældet ved alle indtalinger af eksotiske sprog.

Jamen, hvordan gør vi det så?

Først og fremmest har vores speakere en meget høj faglighed indenfor for hvert af deres sprog, og de sætter en ære i, at det er de rigtige vendinger og udtalelser som bliver brugt ud fra manuskriptet. Det er selvfølgelig en helt afgørende faktor.

Men en tilsvarende afgørende faktor for at en indtaling - uagtet hvilket sprog det indtales på - bliver redigeret optimalt, er ved at vores dygtige teknikere kan høre om speakeren er tøvende, energifuld, glad eller neutral, lys eller mørk i sin stemmeføring. Det kræver mange års erfaring at kunne pin-pointe den helt rigtige energi i stemmen, så den f.eks. matcher tidligere indtalinger eller aftalte 'krav' fra kunden - men det er vi faktisk ret dygtige til (sagt i al beskedenhed).

Og det er derfor grunden til, at vi kan redigere eksotiske sprog - selvom vi overhovedet ikke forstår, hvad speakeren siger!

Uagtet hvilket sprog du ønsker indtaling på - så lad os høre fra dig

Vi har ikke demoer på alle sprog i vores speakersøgning her på hjemmesiden - men via vores netværk af professionelle speakere over hele verden dækker vi samtlige sprog, du kan komme i tanke om! Vi glæder os til at høre fra dig.

Kategorier: Alverdens stemmer og sprog, Speaker, Speaker søgning

Tilbage til oversigten