Australsk fuglekvidder


Af: Vibeke Morsing | 13. august 2019


Ja, ja - vi indrømmer det. Vi har en svaghed for Australien i stort set alle dens afskygninger. Vi er flere i Multimediestudiet som har besøgt kontinentet og har for evigt forelsket os i landet, naturen, menneskene og det rige dyreliv.

Efter et inspirerende besøg i det privatejede Nordsjællands Fuglepark mellem Gilleleje og Esrum, fandt vi ud af, at den australske 'Eolophus roseicapilla' - også kaldet Rosakakadu - manglede en sponsor og så sprang vi til.

Det er nemlig således, at parken udelukkende lever af entréindtægten og de private bidrag, parken får. Fordi parken er privatejet er der ikke mulighed for at komme i betragtning til de midler staten hvert år afsætter til uddeling blandt zoologiske Haver. Så selvom flere og flere finder vej til Fugleparken, er det stadig et kapløb for at få de økonomiske ender til at nå sammen. Her er alle de frivillige hjælpere og store som små sponsorer med til at få det hele til at løbe rundt og til at passe godt på alle dyrene.

Så når du besøger Nordsjællands Fuglepark - og vi kan varmt anbefale det - så tag lige en smut forbi Rosakakaduerne.

Multimediestudiet støtter Nordsjællands Fuglepark

Fik vi sagt, at Nordsjællands Fuglepark er Nordens største?
Den er naturligt anlagt på over 70.000 kvm og der bor lidt over 200 fuglearter i alle størrelser fra alle verdensdele i parken. I Parken finder du også en lang række pattedyr f.eks. egernaber, kænguruer og de afrikanske dværggeder, der gerne lader sig klappe. Senest er en flok charmerende surikater kommet til og de bor sammen med de store sporeskildpadder. Nogle af dyrene lever frit i parken. Du kan møde påfugle, dværgpapegøjer og silkeaber på din vej rundt, og du skal ikke blive overrasket, hvis du møder et par af de store araer, der har fået lidt ekstra fri efter flyveshowet.

På gensyn i Nordsjællands Fuglepark!

Kategorier: Nordsjællands Fuglepark, Sponsorat

Tilbage til oversigten