Hundepølser i studiet


Af: Vibeke Morsing | 09. november 2017


Ifølge Jacob Riising skal det både være sjovt og lærerigt, når det drejer som børne-tv, og når det handler om bøger til de yngste. Riising er måske bedst kendt fra en række fjernsynsprogrammer, men han har også skrevet flere fagbøger til børn, og i 2015 debuterede han som skønlitterær børnebogsforfatter med bogen ”Karmaboy – kometen og den onde numsekløe”, hvor drengen Niller iført underbukser og sin fars gamle Preben Elkjær-trøje forvandler sig til superhelten Karmaboy, som gør en masse gode ting for menneskerne omkring sit hjem på Skovlunde Bytorv.

Hans seneste udgivelse har han været i Multimediestudiet for at indtale. Bogen hedder "Karmaboy - Operation Hundepølse" og er den tredje bog i serien.

Jacob Riising i studiet for at indtale 3. bind i historien om Karmaboy
Billedet: Jacob i gang med at indtale bogen "Karmaboy - Operation Hundepølse" i Multimediestudiets professionelle speakerboks i Hillerød.

Lidt bonusinfo om Jacob

Jacob blev født i 1978 og voksede op i Herlev nordvest for København som en efternøler med to ældre søstre. Hans far var dyrlæge og hans mor børnepsykolog. Skolen havde ikke den lille Jacobs store interesse. Fantasiuniverser af enhver slags fyldte til gengæld meget.

Det var lidt af et tilfælde, at han endte i tv-branchen, men han vidste tidligt, at han gerne ville arbejde med medier. Som 14-årig søgte han erhvervspraktik på det daværende Kanal 2, og efter praktikforløbets afslutning fortsatte han med at bruge meget af sin tid på at lave kaffe og ordne praktiske ting på tv-stationen, når han havde fri fra skole. Det var også her, han fik sin tv-debut som kamelbagdel, da han blev tilbudt at være afløser for den ene af de to piger, som normalt spillede tøjkamelen Johanna i børneprogrammet ”General Dryptud”.

I 1999 blev Jacob, som kun 21-årig, vært og tilrettelægger på Børneradio på P3, og i 2001 var han med til at starte børnenes melodigrandprix, MGP, op. Han er siden også blevet kendt som vært på både quizshowet ”Amigo” og den fiktive nyhedsudsendelse ”Gepetto News”. Sammen med sin gode ven Signe Lindkvist var han også med til at starte det populære Cirkus Summarum, og mange kender ham også som den strikse skoleinspektør i ”Ramasjangskolen” og den selvoptagede studievært i ”Riisings flotte Talkshow”. Han har ligeledes prøvet kræfter med programmer for voksne som ”Landeplagen”, ”117 ting” og ”Versus”, men hans hjerte banker mest for formidlingen til de halvstore børn.

Jacob er gift med Louise Kamman Riising, som han har tre børn sammen med; Carlo, Marvin og Lykke. Familien bor på Christianshavn i København i den gamle Filmskole, som er lavet om til lejligheder.

Kategorier: Skuespiller, Lydbog, Nordsjællands Speakstudie

Tilbage til oversigten