Gud taler ud


Af: Vibeke Morsing | 21. september 2017


I multimediestudiet har vi haft Dorthe i studiet til at indtale synstolkning for filmen 'Gud taler ud', som er baseret på den selvbiografiske roman af Jens Blendstrup.

Synstolkning af en film handler om at lave et ekstra lydspor med billedforklaringer til fordel for de synshandicappede, og de billedforklaringer er Dorthe 100-meter mester i at lave.

Du kan høre forskellige lyddemoer indtalt af Dorthe under hendes profil.

Dorthe i studiet for at indtale synstolkning til "Gud taler ud"

Lidt om filmen

Den danske drama-komedie foregår i 1980ernes Risskov. Her vokser Jens og hans to brødre op under den strenge far Uffe og den godmodige mor, Gerd Lillian.

Uffe er ekssoldat, arbejder som psykolog og vil gerne tiltales som Gud af sine børn. Hans metoder i hjemmet og på arbejdspladsen er dybt ukonventionelle, men hvor hans patienter forguder Uffe, har hans to ældste sønner taget af afstand til ham. Kun mindstemanden Jens er stadig på faderens side.

Da Uffe pludseligt bliver syg og sætter sig for at skrive en bog, begynder oprøret at ulme på drengeværelserne. Mor Gerd Lillian kæmper alt, hvad hun kan for at holde sammen på familien, men det er snart tydeligt at hendes sønner aldrig bliver voksne, før de har haft et opgør med ”Gud”.

"Gud taler ud" er også et stykke ømt og grumt parcelhusdanmarkshistorie, hvor man drømmer om egen jord under neglene og et familieliv, der kører gnidningsløst.

Kategorier: Synstolkning, Blinde og Svagsynede, Film

Tilbage til oversigten